
Møborg Jagtforening
TORSKEKÆBER MED PASTA OG KRYDRET SAUCE
Opskrift
Ingredient list
500 G. KÆBER
2 DS. HAKKEDE TOMATER
2 DL. TØR HVIDVIN
1 STK. FINTHAKKET LØG
1 FED KNUST HVIDLØG
25. SMØR
3-4 STÆNGER FRISK TIMIAN
1 STK. BOUILLONTERNING
OLIVENOLIE
SALT
PEBER
1 BDT. PERSILLE
50 G. FRISKREVET PARMESANOST.
500 G. RIGOTINI PASTA
Tilberedning
1. LØG OG HVIDLØG SVITSES BLANKE - MÅ IKKE BRUNE - I EN IKKE FOR VARM OLIVENOLIE. TOMATERNE TILSÆTTES SAMMEN MED BOUILLONTERNINGEN, TIMIAN, SALT OG PEBER. DET HELE KOGER I KNAP 20 MINUTTER VED SVAG VARME.
2. DE RENSEDE KÆBER - ER DE I GOD STAND ER DER IKKE MEGET AT RENSE VÆK, BLOT LIDT BLOD - LÆGGES I ET ILDFAST FAD MED SMÅ KLATTER SMØR IMELLEM, DRYSSES FORSIGTIG MED SALT OG PEBER. TOMATSAUCEN HÆLDES OVER OG FADET SÆTTES I OVNEN MED SØLVPAPIR OVER I CA. 25. MIN VED 175 GRADER.
3. SERVERES PÅ VARME TALLERKNER MED DEN FRISKKOGTE PASTA, HVER PORTION FÅR ET DRYS PERSILLE OG ET DRYSPARMESANOST.