Møborg Jagtforening
ÆBLEPANDEKAGER MED KARAMELFLØDESKUM 8 STK.:
Opskrift
Ingredient list
INGREDIENSER: 8 STK. PANDEKAGER
50 G. SMØR
2 STK. ÆG
4 DL. MÆLK
11 SPSK. RØRSUKKER
60 G HVEDEMEL
2 DL. VAND
2 DL. MÆLK
2 DL. PISKEFLØDE
3 STK. USKRÆLLEDE ÆBLER I SMÅ TERN
1 STK. CITRON
Tilberedning
PANDEKAGEDEJ:
PISK 2 ÆG, 3 SPSK RØRSUKKER, ½ TSK SALT MED 1 DL. KOLDT VAND, PISK
MELET I TIL DEJEN ER JÆVN CA. 1 DL. - RØR MÆLK I OG LAD DEJEN HVILE
TILDÆKKET I CA 20 MIN.
KARAMEL:
FORDEL 5 SPSK. RØRSUKKER I ET JÆVNT I EN KOLD PANDE, LAD SUKKERET
SMELTE VED KRAFTIG VARME I CA 2 MIN OG DEREFTER LIDT VED JÆVN VARME,
TILSÆT 1 DL VAND OG RØR ROLIGT RUNDT TIL DET ER JÆVN - LAD DET KØLE LIDT
AF HVOREFTER DET HÆLDES I EN SKÅL OG SÆTTES PÅ KØL.
SKRÆL 3 ÆBLER OG SKÆR DEM I SMÅ TERN - BRUN 25 G SMØR PÅ PANDEN OG
STEG ÆBLERNE VED KRAFTIG VARME I CA. 3 MIN. DRYS MED 2 SPSK. RØRSUKKER
OG STEG VIDERE I CA 1 MIN - TAG ÆBLERNE AF VARMEN OG DRYP DEM MED
SAFTEN FRA EN CITRON.
KOM SMØR PÅ EN CA. 14 CM. PANDE OG STEG DET GYLDENT - FORDEL ½ DL. DEJ
PÅ PANDEN OG BAG PANDEKAGEN CA. 1½ MIN PÅ HVER SIDE - FORTSÆT TIL DU
ER FÆRDIG - FORDEL ÆBLERNE PÅ PANDKAGERNE OG RUL DEM SAMMEN -
FORDEL DEM I EN OVNFAST FAD OG DRYS DEM MED RØRSUKKER.
KARAMELFLØDESKUM:
PISK 2 DL PISKEFLØDE TIL ET LET SKUM OG VEND KARAMELLEN I MED LET HÅND.
Notes
SERVERING:
GRILLE PANDEKAGERNE I CA 3 MIN OG SERRVER MED ISKOLDT KARAMELSKUM