Møborg Jagtforening
FARSERET HVIDKÅL 4 PERS
Opskrift
Ingredient list
INGREDIENSER :
1 STK. LILLE HVIDKÅLSHOVED
500 G. VILDTKØD
2 STK. GULERØDDER
3 STK. ÆG
2 STK. ÆGGEBLOMMER
LIDT PISKEFLØDE
PEBER
SALT
Tilberedning
FREMGANGSMÅDE :
GULERØDDERNE RENSES OG SKÆRES I SMÅ TERN OG FÅR ET
OPKOG EVT. SAMMEN MED LIDT ÆRTER.
SKÆR ET LÅG AF HVISKÅLSHOVEDET - CA. DEN ØVERSTE TRED-
JEDEL - UDHUL KÅLET MED EN SPISESKE - HOLD EN AFSTAND PÅ
3 CENTIMETER TIL YDERSIDEN.
DET HAKKEDE FARS RØRES OP MED FLØDE SMAGES TIL MED SALT
OG PEBER OG GULLERØDDER OG EVT. ANDET GRØNT VENDES I.
FARSEN FYLDES I HVIDKÅLSHOVEDET - LÆG LÅGET PÅ OG STIL
KÅLET PÅ ET RENT VISKESTYKKE - SOM SAMLES I TOPPEN EVT.
BINDES MED BOMULDSTRÅD. KÅLEN ANBRINGES I EN STOR
GRYDE - DEN SKAL VÆRE SÅ STOR AT LÅGET KAN LÆGGES PÅ -
KÅLRESTERNE KOMMES OGSÅ I GRYDEN - HÆLD KOLD VAND VED
TIL KÅLET ER DÆKKES - TILSÆT SALT OG LÆG LÅG PÅ.
KÅLET KOGES OP - DERPÅ SKRUES NED FOR VARMEN OG DET
SMÅKOGES I CA. 60 MINUTTER.
TAG LIDT AF KOGEVANDET FRA - TILSÆT EN SMØRBOLLE. NÅR
SAUCEN HAR DEN RETTE KONSISTENS, PISKES DEN OP MED EN
PAR ÆGGEBLOMMER I LIDT FLØDE OG SMAGES TIL MED MUSKAT
SALT OG HVID PEBER.
Notes
TILBEHØR :
SERVERES MED HVIDE KARTOFLER OG EVT. RØDBEDER.