img_0156.jpg

Møborg Jagtforening

FARSERET HVIDKÅL 4 PERS

Opskrift

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend
  • Facebook to share

Ingredient list

INGREDIENSER :       

1 STK. LILLE HVIDKÅLSHOVED      
500 G. VILDTKØD      
2 STK.  GULERØDDER      
3 STK. ÆG      
2 STK.  ÆGGEBLOMMER      
LIDT PISKEFLØDE      
 PEBER      
 SALT   

Tilberedning

FREMGANGSMÅDE :       
  
GULERØDDERNE RENSES OG SKÆRES I SMÅ TERN OG FÅR ET       
OPKOG EVT. SAMMEN MED LIDT ÆRTER.       
 
SKÆR ET LÅG AF HVISKÅLSHOVEDET - CA. DEN ØVERSTE TRED-       
JEDEL - UDHUL KÅLET MED EN SPISESKE - HOLD EN AFSTAND PÅ        
3 CENTIMETER TIL YDERSIDEN.       
 
DET HAKKEDE FARS RØRES OP MED FLØDE SMAGES TIL MED SALT       
OG PEBER OG GULLERØDDER OG EVT. ANDET GRØNT VENDES I.       
 
FARSEN FYLDES I HVIDKÅLSHOVEDET - LÆG LÅGET PÅ OG STIL       
KÅLET PÅ ET RENT VISKESTYKKE - SOM SAMLES  I TOPPEN EVT.        
BINDES MED BOMULDSTRÅD.  KÅLEN ANBRINGES I EN STOR        
GRYDE - DEN SKAL VÆRE SÅ STOR AT LÅGET KAN LÆGGES PÅ -        
KÅLRESTERNE KOMMES OGSÅ I GRYDEN - HÆLD KOLD VAND VED        
TIL KÅLET ER DÆKKES - TILSÆT SALT OG LÆG LÅG PÅ.       
 
KÅLET KOGES OP - DERPÅ SKRUES NED FOR VARMEN OG DET        
SMÅKOGES I CA. 60 MINUTTER.       
 
TAG LIDT AF KOGEVANDET FRA - TILSÆT EN SMØRBOLLE. NÅR        
SAUCEN HAR DEN RETTE KONSISTENS, PISKES DEN OP MED EN        
PAR ÆGGEBLOMMER I LIDT FLØDE OG SMAGES TIL MED MUSKAT       
SALT OG HVID PEBER.       
  

Notes

TILBEHØR :       
  
SERVERES MED HVIDE KARTOFLER OG EVT. RØDBEDER.