img_0166.jpg

Møborg Jagtforening

Kantareller de luxe

Opskrift

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend
  • Facebook to share

KARAKTER 5

Ingredient list

Ingredienser:

 

200 g.       Kantareller.

1 stk.    Hakket løg.

1 spsk.  Smør.

Salt & peber.

1½ spsk.   Mel.

2½ dl.       Piskefløde.

1 bdt.    Hakket persille.

4 stk.    æg.

Cayennepeber.

Tilberedning

Fremgangsmåde:

 

  1. Hak løget og lad det snurre lidt i smøret på panden, tilsæt kantarellerne og lad det småsnurre for svag varme i ca. 5 minutter.

 

  1. 2. Drys med salt og peber. Ryst mel og lidt af piskefløden sammen i jævningsrysteren og hæld det i. rør godt spæd derefter til med resten af fløden. Smag til med salt og rør det hakkede persille i.

 

Pocheret æg :

 

Slå æggene ud en af gangen i en kop. Hæld æggene en af gangen i en blanding af 2 l. kogende  vand og 1 dl. eddike, ryst gryden så hviden samler sig om blommen, og pocher i ca. 3 minutter. Tag ægget op med en hulske. Opbevar ægget i koldt vand tilsat lidt salt indtil det skal bruges. Skær eller klip evt. trevler af.

 

 

Urtetoast:

 

Smør toastskiverne med smør. Drys med salt og citrontimian. Skær brødet i stave. Rist brødet i ovnen ved 200 grader til de er gyldne og sprøde.

Notes

Servering:

 

 

Anret blandingen i salatblade på en portionstallerken og pynt med en pocheret æg der drysses med lidt cayennepeber, og bjælker af urtetoast.