img_0162.jpg

Møborg Jagtforening

CRÉME BRÛLÉE MED BÆR OG IS

Opskrift

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend
  • Facebook to share

Ingredient list

INGREDIENSER : 4 PERS.

 

 

7 STK.ÆGGEBLOMMER

140 G.SUKKER

2 STK.VANILJESTÆNGER

2½ DL.SØDMÆLK

5 DL.PISKEFLØDE

LYST FINT RØRSUKKER

½ L.           ØKOLOGISK IS

 

Tilberedning

 

1 HALVER VANILJESTÆNGERNE PÅ LANGS OG SKRAB KORNENE UD.
2 LAND VANILJEKORNENE  MED SUKKER OG ÆGGEBLOMMER
3

RØR LANGSOMT OG STILLE MED ET PISKERIS, TIL DET BLIVER HVIDT.

DET SKAL IKKE SKUMME, DERFOR BRUGES IKKE ELPISKER. RØR MÆLKEN OG TIL SIDST FLØDEN I.

4

LAD CREMEN HVILE EN TIME- DER MÅ IKKE RØRES ! FJERN DET SKUM DER LIGGER PÅ OVERFLADEN ( ELLERS KOMMER DER  BOBLER I CREMEN ).

FORDEL CREMEN I LAVE ILDFASTE SKÅLE ( CA. 2 CM. HØJE ) SÅ CREMELAGET IKKE BLIVER FOR HØJT OG

BAG DEM I OVNEN VED 90 GRADER, TIL DEN ER NÆSTEN STIV.MÆRK MED EN FINGER;

CREMEN SKAL SKÆLVE OG VIRKE NÆSTEN FLYDENDE I MIDTEN.

5

KØL DEN HELT AF.  DRYS ET TYNDT LAG SUKKER OG STIL UNDER GRILL TIL DET SMELTER/KARMALLISERER. DET ER VIGTIG,

MEN VANSKELIGT AT SUKKERLAGET BLIVER TIL EN SPRØD KARAMEL, UDEN CREMEN BLIVER VARM, ANVEND EN LILLE GASBRÆNDER

 

Notes

ANRETNING :

 

 

DESSERTEN ANRETTES PÅ EN TALLERKEN MED IS, FRISKE FRUGTER OG BÆR TIL, PYNT EVT. ISEN MED CHOLKOLADE SAUCE.