Møborg Jagtforening
CRÉME BRÛLÉE MED BÆR OG IS
Opskrift
Ingredient list
INGREDIENSER : 4 PERS.
7 STK.ÆGGEBLOMMER
140 G.SUKKER
2 STK.VANILJESTÆNGER
2½ DL.SØDMÆLK
5 DL.PISKEFLØDE
LYST FINT RØRSUKKER
½ L. ØKOLOGISK IS
Tilberedning
1 | HALVER VANILJESTÆNGERNE PÅ LANGS OG SKRAB KORNENE UD. |
2 | LAND VANILJEKORNENE MED SUKKER OG ÆGGEBLOMMER |
3 |
RØR LANGSOMT OG STILLE MED ET PISKERIS, TIL DET BLIVER HVIDT. DET SKAL IKKE SKUMME, DERFOR BRUGES IKKE ELPISKER. RØR MÆLKEN OG TIL SIDST FLØDEN I. |
4 |
LAD CREMEN HVILE EN TIME- DER MÅ IKKE RØRES ! FJERN DET SKUM DER LIGGER PÅ OVERFLADEN ( ELLERS KOMMER DER BOBLER I CREMEN ). FORDEL CREMEN I LAVE ILDFASTE SKÅLE ( CA. 2 CM. HØJE ) SÅ CREMELAGET IKKE BLIVER FOR HØJT OG BAG DEM I OVNEN VED 90 GRADER, TIL DEN ER NÆSTEN STIV.MÆRK MED EN FINGER; CREMEN SKAL SKÆLVE OG VIRKE NÆSTEN FLYDENDE I MIDTEN. |
5 |
KØL DEN HELT AF. DRYS ET TYNDT LAG SUKKER OG STIL UNDER GRILL TIL DET SMELTER/KARMALLISERER. DET ER VIGTIG, MEN VANSKELIGT AT SUKKERLAGET BLIVER TIL EN SPRØD KARAMEL, UDEN CREMEN BLIVER VARM, ANVEND EN LILLE GASBRÆNDER |
Notes
ANRETNING :
DESSERTEN ANRETTES PÅ EN TALLERKEN MED IS, FRISKE FRUGTER OG BÆR TIL, PYNT EVT. ISEN MED CHOLKOLADE SAUCE.