img_0173.jpg

Møborg Jagtforening

FASANTERRIN

Opskrift

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend
  • Facebook to share

Ingredient list

1 STK. STOR FASAN
450 G KOGEFLÆSK
1 STK. GULEROD
1 STK. LILLE KNOLDSELLERI
1 STK. STOR LØG
50 G. KYLLINGELEVER
2 FED HVIDLØG
2 STK. STORE ÆG
3 STK. ÆGGEHVIDER
3 DL. TØR HVIDVIN
1 DL. MADEIRA
6 SK. RØGET BACON
120 G. GROFTHAKKEDE PISTACIEKERNER
1 TSK. FINTREVET APPELSINSKAL
2 TSK. HAKKET SALVIE
2 TSK. TØRRET TIMIAN
2 SPSK. OLIE
4 SPSK. COGNAC
5 DL. HØNSEBOUILLON
2 STK. GRØNNE MADAGASKAR PEBERKORN

SALT

FRISKKVÆRNET PEBER

Tilberedning

1. START MED GELEEN. SKROGET FRA DEN UDBENEDE FASAN
LÆGGES I EN GRYDE SAMMEN MED BENENE FRA KOGEFLÆS-
KET, TILSÆT GROFTREVET GULEROD, SELLERI I SMÅ TERN OG
HAKKET LØG, KOM OLIEN I OG BRUN AF I CA. ½ TIME VED JÆVN
VARME, RØR JÆVNLIGT I GRYDEN, SÅ ALT BLIVER ENSARTET
BRUNET. TILSÆT 1 L. VAND OG LAD DET KOGE CA. 1 TIME.

2. HAK FASANKØDET ( UNDTAGET BRYSTFILETERNE ), LEVER,
SVINEKØD OG KYLLINGELEVER, SAMMEN MED TIMIAN, SALVIE,
APPELSINSKAL OG HVIDLØG. SMAG TIL MED SALT OG PEBER,
RØR COGNAC I OG DEREFTER ÆGGENE, RØR GODT SAMMEN
OG LAD FARSEN TRÆKKE 1 - 2 TIMER.



3. TAG BEN OG GRØNSAGER OP AF GRYDEN OG SKUM FEDTET AF
FONDEN, LÆG SKROGET TILBAGE I GRYDEN OG TILSÆT BOUIL-
LON OG HVIDVIN, SAMMEN MED MADEIRA, PEBERKORN OG
4-5 DL. VAND OG LAD DET KOGE 2-3 TIMER, SKUM JÆVNLIGT AF
FOR URENHEDER. SIGT FONDEN GENNEM ET KLÆDE OG LAD
DET AFKØLE. PISK ÆGGEHVIDERNE I DEN AFKØLED FOND OG
LAD DEN LANGSOMT KOMME OP TIL KOGEPUNKTET, LAD DEN
HVILE I 5 MINUTTER, SIGT DEREFTER FONDEN GENNEM ET KLÆ-
DE IGEN, HÆLD DEN TILBAGE I GRYDEN OG REDUCER TIL EN ½
LITER.

4. BEKLÆD EN TERRINFORM MED 3 BACONSKIVER, KOM 1/3 DEL
AF FARSEN HERPÅ OG DRYS MED ½ DELEN AF PISTACIEKER-
NERNE. SKÆR BRYSTFILETERNE I STRIMLER OG LÆG ½ DELEN
PÅ, LÆG IGEN ET LAG FARS PÅ OG ET LAG FILET OG DRYS MED
RESTEN AF PISTACIEKERNERNE, KOM RESTEN AF FARSEN PÅ
OG DÆK MED BACON.

5. BAGES I VANDBAD VED 160 GR. I CA. 2 TIMER. LAD TERRINEN
HVILE I CA. 20 MINUTTER. PRIK TERRINEN FLERE STEDER MED
EN KØDNÅL ELLER STRIKKEPIND OG HÆLD GELEEN OVER,
LAD DEN STÅ PÅ KØL NATTEN OVER FØR SERVERING.