
Møborg Jagtforening
FASANSYLTE
Opskrift
KOKKENS BEDØMMELSE : 7
Ingredient list
CA. 500 G. FASANLÅR
1 STK. GULEROD
1 STK. STOR LØG
3 STK. LAURBÆRBLADE
5 STK. HELE PEBERKORN
1 STK. GRØNSAGSBOUILLON TERNING
SALT
PEBER
4 STK. HUSBLAS
3 DL. VÆDE FRA KOGNING
1 STK. RØDLØG
Tilberedning
SKÆR LÅRENE AF FASANEN OG BRUN DEM I EN STEGE-
GRYDE, KOM URTER KRYDERIER OG HEL PEBER PÅ - VAND -
EVT LIDT RØDVIN TILSÆTTES. LAD RETTEN KOGE I CA. 1½ TIME.
TAG FASANLÅRENE OP OG LAD DEM KØLE AF. NU ER DE NEM-
ME AT PILLE KØDET AF.
EFTER KOGNING :
VÆDEN GEMMES, DE KOGTE GRØNSAGER KASTES BORT.
HUSBLASEN SÆTTES I BLØD I KOLDT VAND I 10 MINUTTER.
RØDLØGET SKÆRES I FINR SMÅ TERN, BLANDES MED DET
FINTHAKKEDE FASANKØD OG LÆGGES I EN FORM ( GERNE
MED LÅG ). VÆDEN HÆLDES OVER OG SYLTEN SÆTTES I KØL.
EVT. SMAGSFORSTÆRKERE TILSÆTTES VANDET INDEN HUS-
BLASEN RØRES UD HERI.