img_0152.jpg

Møborg Jagtforening

Edderfuglebryst med kaffesauce

Opskrift

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend
  • Facebook to share

 

 

Ingredient list

Ingredienser:

 

4 stk. Edderfuglebryst af unge fugle.

Salt & peber.

Lidt olie.

Sauce:

 

2. ds. Hakkede tomater.

4 spsk. ketchup.

Lidt chili.

2 fed Hvidløg.

Frisk ingefær.

4 spsk. Olie.

1 tsk. Stødt nellike.

1 apsk. Nescafé.

1 stk. Rød peber.

Hakkede koriander.

Hakket persille.

 

Tilberedning

Fremgangsmåde sauce:

 

1. Hak hvidløgene, og riv ingefæren fint. Skær peberfrugten i tynde strimler, og svits alle tre del i olie et par minnutter.

2. Kom krydderier og kaffe i, og svits det hele videre et minut. Tilsæt tomat, ketchup og chili ( pas på med mængden af sidst nævnte ), og lad saucen koge i 5 til 10 minutter, til den er tæt og kraftig. Smag til, salt, peber og evt. mere chili.

 

Fremgangsmåde edderfuglebryst:

 

1. Dup kødet tørt med køkkenrulle og skær dem hvert i 2-3 mindre stykker.

 

2. Krydr med salt og peber, og steg stykkerne i 3 – 4 minutter på hver side afhængig af tykkelse.

Notes

Servering:

 

Serveres med nudler, pasta eller ris, gerne med salat og brød til. Ananas og avocado i en evt. salat gør sig godt, ligeledes gør en lækker salsa. Anret kødet med den valgte tilbehør, kom lidt af saucen over og server resten af saucen ved siden af. Giv retten et drys af det hakkede grønt.

 

Her er en opskrift på fuglebryst serveret med en nem, hurtig og lækker sauce, hvor HOT den skal være, justerer man selv med mængden af chili.