
Møborg Jagtforening
VENØBØF AF KRONDYR MED TZATZIKI
Opskrift
Ingredient list
INGREDIENSER 4 PERSONER
500 GKRONDYRKØD PR. PERSON ( TYKSTEG-INDERLÅR- KLUMP )
4 DL.PISKEFLØDE
SALT & PEBER
HVIDLØGSSALT
SMØR
TZATZIKI 4 PERS :
1 STK.STOR AGURK
1 TSK.SALT
4 DL.YOGHURT
½ DLCREME FRAICHE
3 FEDHVIDLØG
1½ TSK.CITRONSAFT
2 SPSK.OLIVENOLIE
1 TSK.TØRRET MYNTE
Tilberedning
TILBEREDNING :
SKÆR KØDET I TYNDE SKIVER, KRYDER DEM MED SAL, PEBER OG HVIDLØGS-
SALT OG LÆG DEM I LÆG DET I LAG I ET FAD - STEG KØDET I SMØR PÅ EN
VARM PANDE - EFTER 2 GANGE STEGNING KOGES PANDEN AF I PISKEFLØDE
OG SAUCEN HÆLDES OVER BØFFERNE - PANDEN RENGØRES OG PROCE-
DUREN FORTSÆTTER TIL MAN ER FÆRDIG MED KØDET. SÆTTES I OVNEN CA.
VED 200 GR. CA 10 MINUTTER FØR SERVERING - SERVERES MED KOGTE KAR-
TOFLER - TZATZIKI OG EVT. GRØN SALAT.
TZATZIKI :
SKRÆL AGURKEN OG RIV DEN PÅ DEN GROVE SIDE AF ET RIVEJERN - LÆG
AGURKEN I EN SKÅL OG STRØ SALT PÅ. RØR RUNDT OG DÆK DEN TIL MED ET
LILLE FAD SOM PRES. LAD AGURKEN STÅ KOLDT I CA. 10 MINUTTER.
BLAND YOUGHURT OG CREME FRAICHE - HÆLD BLANDINGEN I EN SI BEKLÆDT
MED E KAFFEFILTER LAD DEN STÅ TIL BLANDINGEN ER HALVTYK. SKRAB
BLANDINGEN UD OG LÆG DEN I EN SKÅL .- SMAG TIL MED KNUST HVIDLØG
CITRONSAFT, OLIVENOLIE OG EVT. MYNTE.
HÆLD AGURKEN I EN SI OG LAD DEN DRYPPE GODT AF - BLAND SAUCEN I OG
KRYDER EVT. MERE