img_0166.jpg

Møborg Jagtforening

VENØBØF AF KRONDYR MED TZATZIKI

Opskrift

  • ( 1 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend
  • Facebook to share

Ingredient list

INGREDIENSER 4 PERSONER

 

500 GKRONDYRKØD PR. PERSON ( TYKSTEG-INDERLÅR- KLUMP )

4 DL.PISKEFLØDE

SALT & PEBER

HVIDLØGSSALT

SMØR

 

TZATZIKI 4 PERS :

 

1 STK.STOR AGURK

1 TSK.SALT

4 DL.YOGHURT

½ DLCREME FRAICHE

3 FEDHVIDLØG

1½ TSK.CITRONSAFT

2 SPSK.OLIVENOLIE

1 TSK.TØRRET MYNTE

Tilberedning

TILBEREDNING :

 

SKÆR KØDET I TYNDE SKIVER, KRYDER DEM MED SAL, PEBER OG HVIDLØGS-

SALT OG LÆG DEM I LÆG DET I LAG I ET FAD - STEG KØDET I SMØR PÅ EN

VARM PANDE - EFTER 2 GANGE STEGNING KOGES PANDEN AF I PISKEFLØDE

OG SAUCEN HÆLDES OVER BØFFERNE - PANDEN RENGØRES OG PROCE-

DUREN FORTSÆTTER TIL MAN ER FÆRDIG MED KØDET. SÆTTES I OVNEN CA.

VED 200 GR. CA 10 MINUTTER FØR SERVERING - SERVERES MED KOGTE KAR-

TOFLER - TZATZIKI OG EVT. GRØN SALAT.

 

TZATZIKI :

 

SKRÆL AGURKEN OG RIV DEN PÅ DEN GROVE SIDE AF ET RIVEJERN - LÆG

AGURKEN I EN SKÅL OG STRØ SALT PÅ.  RØR RUNDT OG DÆK DEN TIL MED ET

LILLE FAD SOM PRES. LAD AGURKEN STÅ KOLDT I CA. 10 MINUTTER.

BLAND YOUGHURT OG CREME FRAICHE - HÆLD BLANDINGEN I EN SI BEKLÆDT

MED E KAFFEFILTER LAD DEN STÅ TIL BLANDINGEN ER HALVTYK. SKRAB

BLANDINGEN UD OG LÆG DEN I EN SKÅL .- SMAG TIL MED KNUST HVIDLØG

CITRONSAFT, OLIVENOLIE OG EVT. MYNTE.

 

HÆLD AGURKEN I EN SI OG LAD DEN DRYPPE GODT AF - BLAND SAUCEN I OG

KRYDER EVT. MERE