img_0174.jpg

Møborg Jagtforening

EDDERFUGLEBRYST MED BEARNAISESAUCE.

Opskrift

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend
  • Facebook to share

EDDERFUGLEBRYST MED BEARNAISESAUCE.

Ingredient list

4 STK. EDDERFUGLEBRYSTER UDEN SKIND
1 PK. RØGET BACON I TERN
WHISKY
ROSMARIN
SMØR
SALT
PEBER

Tilberedning

1. LÆG BRYSTSTYKKERNE I EN SKÅL, OG DRYS LIDT SALT, EN
ANELSE ROSMARIN PÅ BEGGE SIDER. HVERT STYKKE OVER-
HÆLDES MED EN TESKEFULD WHISKY.

2. KØDSTYKKERNE SKAL STÅ I MARINADEN I CA. 4 TIMER, HVOR-
EFTER DE TAGES OP. KASSER MARINADEN, DA DER KAN VÆRE
URENHEDER I DEN.

3. SMELT SMØRRET PÅ EN PANDE, OG STEG FUGLEBRYSTERNE
HERI, TIL DE KUN LIGE ER GENNEMSTEGT-CA. 4 MINUTTER PÅ
HVER SIDE. BACONTERNENE STEGES MED.

4. TAG EDDERFUGLEBRYSTERNE AF VARMEN OG LAD DEM TRÆK-
KE UNDER STANNIOL I CA. 10 MINUTTER.

Notes

SERVERING.:
HVERT FUGLEBRYST SKÆRES IGENNEM PÅ SKRÅ , SÅ DE
DELES I TO ELLER DE SKÆRES I TYNDE STRIMLER PÅ TVÆRS
AF KØDFIBRENE. SERVERES RYGENDE VARMT MED STEGT
BACON, BEARNAISESAUCE, POMMES FRITES ELLER RÅSTEGTE
KARTOFFELBÅDE. EN SALAT OG EN GRILLET TOMAT ER OGSÅ
GODT TIL.

 

TIL DENNE RET ANVENDER VI KUN DE STORE FLOTTE BRYST-
FILETER, SOM ER LÆKRE STYKKER KØD OG NEMME OG HUR-
TIGE AT TILBEREDE. MANGE ER AF DEN MENING, AT EDDER-
FUGLE ER TRANNEDE, MEN ANVENDER MAN KUN BRYSTKØD,
HVORFRA ALT FEDT ER FJERNET, UNDGÅR MAN DEN TRAN-
NEDE SMAG- OGSÅ UDEN AT MAN FØRST BEHØVER AT LÆGGE
BRYSTSTYKKERNE I KÆRNEMÆLK. MANGE FORETRÆKKER AT
LADE FUGLENE HÆNGE ET PAR DAGE, FOR AT MODNE KØDET
DA DET DERVED UNDGÅS, AT KØDET BLIVER FOR HÅRDT UN-
DER TILBEREDNINGEN.