
Møborg Jagtforening
BOURGUIGNON AF KRONDYRHJERTE
Opskrift
KARAKTER 5
Ingredient list
Ingredienser :
1 Fl. Rødvin.
600 g. Afpudset hjerte.
2 stk. Store løg ( gerne rødløg ).
4 stk. Gulerødder.
1 tsk. Tørret timian.
3 stk. Laurbærblade.
2 fed. Hvidløg.
2 spsk. olie.
1 stk. Grønsags bouillon terning.
250 g. champignon
100 g. små ferske miniløg ( frosne ).
2 spsk. Sukker.
1 spsk. Smør.
300 g. Bacon i tern.
Tilberedning
Fremgangsmåde:
- 1. skær hjertekødet i tern eller strimler og læg dem i et fad.
- 2. Løg og gulerødder skæres i skiver og lægges sammen med timian, laurbær og presset hvidløg. Hæld rødvinen over.
- 3. Lad kødet marinere et kold sted i mindst 2 timer, gerne længere.
- 4. Tag kødet og grønsager op i en sigte, lad det dryppe af og si lagen.
- 5. Brun kød og grønsager i olie i en stegegryde. Hæld det siede marinade ved, sammen med bouillonterningen.
- 6. lad det småkoge i ca. 1½ time, evt. lidt uden låg, så væden koncentreres.
- 7. brun de små løg i smør og lidt sukker.
- 8. Rens champignonerne og skær dem i kvarte, og rist dem let. Kom begge dele i retten de sidste 5-10 min ( gem evt. løg til pynt ).
Smag saucen til, og jævn den let. Rist baconen, og drys den over lige inden serveringen.
Notes
Servering :
Bourguignon serveres rygende varm med det sprøde bacon drysset over retten. Serveres med hvide kartofler, ris, pasta eller kartoffelmos til og f.eks. med en lækker salat til.