img_0151.jpg

Møborg Jagtforening

BOURGUIGNON AF KRONDYRHJERTE

Opskrift

  • ( 4 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend
  • Facebook to share

KARAKTER 5

Ingredient list

Ingredienser :

 

1 Fl. Rødvin.

600 g. Afpudset hjerte.

2 stk. Store løg ( gerne rødløg ).

4 stk. Gulerødder.

1 tsk. Tørret timian.

3 stk. Laurbærblade.

2 fed. Hvidløg.

2 spsk. olie.

1 stk. Grønsags bouillon terning.

250 g. champignon

100 g. små ferske miniløg ( frosne ).

2 spsk. Sukker.

1 spsk. Smør.

300 g. Bacon i tern.

Tilberedning

Fremgangsmåde:

 

  1. 1. skær hjertekødet i tern eller strimler og læg dem i et fad.
  2. 2. Løg og gulerødder skæres i skiver og lægges sammen med timian, laurbær og presset hvidløg. Hæld rødvinen over.
  3. 3. Lad kødet marinere et kold sted i mindst 2 timer, gerne længere.
  4. 4. Tag kødet og grønsager op i en sigte, lad det dryppe af og si lagen.
  5. 5. Brun kød og grønsager i olie i en stegegryde. Hæld det siede marinade ved, sammen med bouillonterningen.
  6. 6. lad det småkoge i ca. 1½ time, evt. lidt uden låg, så væden koncentreres.
  7. 7. brun de små løg i smør og lidt sukker.
  8. 8. Rens champignonerne og skær dem i kvarte, og rist dem let. Kom begge dele i retten de sidste 5-10 min ( gem evt. løg til pynt ).

Smag saucen til, og jævn den let. Rist baconen, og drys den over lige inden serveringen.

Notes

Servering :

 

Bourguignon serveres rygende varm med det sprøde bacon drysset over retten. Serveres med hvide kartofler, ris, pasta eller kartoffelmos til og f.eks. med en lækker salat til.