
Møborg Jagtforening
TOURNEDOS MED GORGONZOLASAUCE
Opskrift
Ingredient list
8 SK. MØRBRAD/FILE
8 SK. RØGET BACON
2 DL. GRØNTSAGSBOUILLON
150 G. GORGONZOLA
1 DL. FLØDE
BREDBLADET PERSILLE
SMØR
SALT
PEBER
Tilberedning
1. KRONDYR MØRBRAD ELLER FILE AFPUDSES ELLER SKÆRES I 3-4 -CM. TYKKE SKIVER.
2. TØR KØDET, SÆT DET PÅ HØJKANT OG TRYK DET LET.
3.LÆG EN SKIVE RØGET BACON OM HVER OG HOLD DET SAMMEN MED KØDSNOR ELLER TANDSTIKKER.
4. BRUN DE KLARGJORTE TOURNEDOSER I SMØR PÅ EN HED PANDE. SKRU NED FOR VARMEN OG LAD DEM STEGE VIDERE NOGLE MINUTTER PÅ HVER SIDE. KRYDER MED SALT OG PEBER.
5. KØDET BØR VED SERVERING HAVE EN SMUK ROSA FARVE OG EN KERNETEMPERATUR PÅ CA. 60 GRADER.
SAUCE :
6. KOG BOUILLON OP, KOM OSTEN I, OG KOG FOR SVAG BLUS. RØR AF OG TIL, TIL OSTEN ER SMELTET.
7. TILSÆT FLØDE, KOG IGENNEM OG SMAG TIL MED SALT OG PEBER.
Notes
RETTEN SERVERES MED HVIDE ELLER STEGTE KARTOFLER ELLER PASTA, GERNE MED STEGTE SVAMPE OR EN ÅRSTIDENS GRØN SALAT TIL.