img_0161.jpg

Møborg Jagtforening

TARTELETTER MED VILDTKØD OG SVAMPE.

Opskrift

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend
  • Facebook to share

KURSISTERS BEDØMMELSE : 6,6 AF 7 MULIGE
KOKKENS BEDØMMELSE : 5,3

Ingredient list

500 G. VILDTKØD
1 STK. GULEROD
½ STK. PORRE
1/8 KNOLDSELLERI MED TOP
1 BK. CHAMPIGNONER ELLER ANDRE SVAMPE
½ L. PISKEFLØDE
SMØR
SALT
PEBER
1 BNDT. PERSILLE
1 STK. STOR TOMAT
1 PK. TARTELETTER

Tilberedning

KØDET KOGES SOM SUPPE, SÆT KØDET OVER I KOLDT VAND
OG BRING DETTE TIL KOGEPUNKTET, SKUM FOR URENHEDER,
OG TILSÆT EN SIPPEVISK AF GULEROD, PORRE OG SELERITOP.

2. KØDET KOGES TIL DET ER MØRT. GEM DEN OVRSKYDENDE
SUPPE TIL FOND. DEN KAN FRYSES OG ER ALTID RART AT
HAVE TIL SUPPER OG SAUCE.

3. NÅR KØDET ER MØRT, SKÆRES DET I SMÅ TERN.

4. RENGJORTE CHAMPIGNONER/SVAMPE SKÆRES I PASSENDE
STYKKER OG SAUTERES ( SVITSES ) I EN GRYDE I SMØR - DE
MÅ IKKE BLIVE BRUNE. HÆLD PISKEFLØDEN PÅ SÅ DEN LIGE
DÆKKER. KOG LANGSOMT FLØDEN NED TIL EN JÆVN KONSI-
STENS - BRUG IKKE MEL. VEND DET FINTSKÅRNE KØD I OG
SMAG TIL MED SALT OG PEBER.

Notes

SERVERING :
KOM FYLDET I VARME TARTELETTER, OG PYNT MED TOMAT-
BÅD OG PERSILLE. TARTELETTERNE KAN UDMÆRKET SERVE-
RES MED GRØN SALAT, MARINEREDE GRØNSAGER ELLER LIG-
NENDE.

MAN KAN BRUGE MANGE SLAGS VILDTKØD SOM TARTELET-
FYLD, SÅ DET ER OP TIL EN SELV AT SÆTTE SIN PRÆG PÅ RET-
TEN. DET KAN VÆRE KØD FRA FORSKELLIGT FUGLEVILDT,
FOR EKSEMPEL SVØMMEÆNDER, DYKÆNDER OG HØNSEFUG-
LE, MAN KAN OGSÅ BRUGE HARE, DYREBRYST, DYREBOV EL-
LER DYREHALS. DET PRIMÆRE ER AT KØDET SKAL KOGES
MØRT. KAN LAVES I GOD TID, KAN FINT OPVARMES.