
Møborg Jagtforening
Krydret fuglebryst
Opskrift
KARAKTER 5
Ingredient list
800 g. vildtfuglebryst
1 stk. rød peber
1 stk. grøn peber
500 g. champignon
3 stk. mellemstore løg
2 fed hvidløg
olie
Krydderier :
Barbecuekrydderi
Hvidløgspeber
Mexicansk krydderi
Tilberedning
Fremgangsmåde :
- 1 Skær fuglebrysterne i tynde strimler.
- 2 Kom strimlerne i en skål og kom krydderierne på efter behag.
- 3 Tilsæt lidt olie og vend det hele grundigt rundt.
- 4 Lad det marinere i mindst 3 kvarter.
- 5 Skær peberfrugterne i tynde strimler og løg i tynde både.
- 6 Rens champignonerne og skær dem i kvarte.
- 7 Kødet steges i lidt fedtstof i flere omgange, pas på ikke at have for meget kød på panden af gangen.
- 8 Når kødet er stegt, kommes det i en passende fad og holdes varmt.
Grønsagerne ( champignon, peberfrugt, løg og hvidløg steges ligeledes lidt efter lidt og blandes med kødet.
Server retten rygende varm med ris, pasta eller råstegte kartofler. Pebersauce eller whisky sauce serveres til.
Notes
Vildt behøver ikke altid blive serveret for gæster, det skal også være hverdagsmad, som kan tilberedes nemt og med forholdsvis få ingredienser.
Til denne meget enkle og nemme ret kan anvendes så at sige alle typer fuglebryst lige fra dykænder til hønsefugle, kødet fra lårene kan også anvendes hvis det er fra unge fugle. Retten kan krydres helt efter behag.