
Møborg Jagtforening
Hjortelever i Flødesauce
Opskrift
KARAKTER 6
Ingredient list
Ingredienser :
250 g. Renset og udvandet hjortelever i strimler.
Mel.
2 stk. Løg.
100 g. Champignon.
75 g. Kogt skinke.
50 g. Syltede agurker.
2 tsk. dijonsennep.
3 dl. Creme fløde.
Smør.
Salt & peber
Tilberedning
Fremgangsmåde :
1. Kom lidt mel i en plastpose, og ryst det sammen med salt, peber og leverstrimler, til leveren er dækket af mel, hvor efter leverstrimlerne tage af posen.
- 2. Skær løgene i strimler, rens og del champignonerne i fire, skær skinken og agurkerne i strimler.
- 3. Svits løg og champignon ganske let i smør, uden at det tager farve og tag det op.
- 4. Brun leverstrimlerne gyldne i rigeligt smør, tilsæt fløde og sennep, og kog til saucen tykner.
- 5. Tilsæt løg og champignon, og lad det trække et par minutter. Rør skinke og agurkestrimlerne i lige før servering, og smag retten til med salt og peber.
Notes
Servering :
Retten serveres med kartofler, ris eller pasta, gerne sammen med salat.
Lever fra unge dyr passer godt til denne opskrift. Vildtlever med smagstilsætning af sennep og agurk er klassisk, men for mange overraskende og værd at prøve.