
Møborg Jagtforening
HARERYG I TOMATSAUCE
Opskrift
KOKKENS BEDØMLSE 6
Ingredient list
1 STK. HARERYG
2 STK. LØG
50 G. RØGET BACON I TERN
2 FED HVIDLØG
250 G. CHAMPIGNONER
1 DS. FLÅEDE HAKKEDE TOMATER
2 DL. FLØDE
TIMIAN
MAIZENA
SALT
PEBER
RYGFILERNE FRA EN HARE MÅ MAN IKKE UNDERVURDERE KVALITETEN AF, DET ER VIRKELIG KØD AF HØJ KVALITET,
OG MØRHEDEN ER HELT I TOP. KØDET FRA HAREKØLLER KAN OGSÅ ANVENDES MEN KRÆVER LÆNGERE STEGETID OG BØR DERFOR STEGES SEPARAT.
Tilberedning
1. RYGFILETERNE SKÆRES FRA BENET OG I SMÅ STYKKER AF CA. 2 CM. LÆNGDE.
2. LØG OG HVIDLØG HAKKES.
3. CHAMPIGNONERNE RENSES OG SKÆRES I STORE SKIVER.
4. LØG, BACONTERN OG HVIDLØG SVITSES I EN GRYDE I HED OLIE SAMMEN MED KØDET. NÅR DET HELE HAR FÅET LIDT FARVE, TILSÆTTES DE SKIVEDE CHAMPIGNONER OG SVITSES MED.
5. DER KRYDRES GODT MED SALT OG PEBER, OG DE FLÅEDE HAKKEDE TOMATER OG TIMIAN TILSÆTTES.
6. RETTEN SKAL NU SMÅKOGE I 30 MIUTTER, FLØDES KOMMES VED DE SIDSTE 10 MINUTTER.
7. RETTEN JÆVNES EVENTUELT MED LIDT MAIZENA UDRØRT I LIDT FLØDE.
Notes
SERVERING :
RETTEN SERVERES MED PASTA, RIS, STEGTE ELLER HVIDE KARTOFLER OG GERNE MED FRISK SALAT TIL.