KURSISTER BEDØMMELSE : 6,2 AF 7 MULIGE
KOKKENS BEDØMMELSE : 5,8
DEJ :
4½ DL. HVEDEMEL
3/4 DL. SUKKER
200 G. KOLDT SMØR
1 STK. ÆG
FYLD :
100 G. BLØD NOUGAT
KARAMELSAUCE :
200 G. BLANDEDE NØDDER
150 G. SMØR
1 DL. PISKEFLØDE
1 DL. LYST MUSCOVADOSUKKER
1 DL. LYS SIRUP
DEJ :
HAK MEL, SUKKER OG SMØR SAMMEN TIL EN GRYNET MASSE
GERNE I FOOFPROCESSOR. TILSÆT ÆGGET OG ÆLT HURTIGT
SAMMEN TIL EN DEJ. LAD DEJEN HVILE I KØLESKABET I 30 MIN.
SÆT OVNEN PÅ 175 GRADER. TRYK DEJEN UD I SMÅ ALUMINI-
UMS- ELLER MAZARINFORME OG STIL DEM PÅ EN BAGEPLADE.
FORBAG DEM I MIDTEN AF OVNEN 10-15 MINUTTER. SKÆR
NOUGATEN I LIGE SÅ MANGE STYKKER SOM DU HAR FORME.
LÆG ET STYKKE I HVERT FORM, LIGE NÅR DU HAR TAGET
BAGEPLADEN UD AF OVNEN.
KARAMELSAUCE :
LÆG NØDERNE PÅ EN BAGEPLADE OG RIST DEM I OVNEN 10-15
MINUTTER. GNID DEM MED ET VISKESTYKKE ELLER KØKKEN-
RULLE FOR AT FJERNE SÅ MEGET SOM MULIGT AF HINDERNE.
RØR SMØR, FLØDE, MUSCAVADOSUKKER OG SIRUP SAMMEN I
EN KASSEROLLE. LAD DET SIMRE VED SVAG VARME TIL SOV-
SEN BEGYNDER AT TYKNE, CA 15-20 MINUTTER. BLAND NØD-
DERNE I . FORDEL BLANDINGEN I FORMENE OG LAD DEM KØLE
AF. OPBEVAR TÆRTERNE I KØLESKABET ELLER FRYSEREN I
DÅSER MED TÆTSLUTTENDE LÅG.