Udskriv

Møborg Jagtforening

NØDDETÆRTER MED NOUGAT OG KARAMEL 30 stk

Opskrift

  • ( 0 Assessment ) 

KURSISTER BEDØMMELSE :    6,2 AF 7 MULIGE
KOKKENS BEDØMMELSE : 5,8

Ingredient list

DEJ :    

4½ DL. HVEDEMEL   
3/4 DL. SUKKER   
200 G. KOLDT SMØR   
1 STK. ÆG   

FYLD :    

100 G. BLØD NOUGAT   

KARAMELSAUCE :    

200 G. BLANDEDE NØDDER   
150 G. SMØR   
1 DL. PISKEFLØDE   
1 DL. LYST MUSCOVADOSUKKER   
1 DL. LYS SIRUP

Tilberedning

DEJ :    
HAK MEL, SUKKER OG SMØR SAMMEN TIL EN GRYNET MASSE   
GERNE I FOOFPROCESSOR. TILSÆT ÆGGET OG ÆLT HURTIGT    
SAMMEN TIL EN DEJ. LAD DEJEN HVILE I KØLESKABET I 30 MIN.   
SÆT OVNEN PÅ 175 GRADER. TRYK DEJEN UD I SMÅ ALUMINI-   
UMS- ELLER MAZARINFORME OG STIL DEM PÅ EN BAGEPLADE.   

FORBAG DEM I MIDTEN AF OVNEN 10-15 MINUTTER. SKÆR    
NOUGATEN I LIGE SÅ MANGE STYKKER SOM DU HAR FORME.   
LÆG ET STYKKE I HVERT FORM, LIGE NÅR DU HAR TAGET    
BAGEPLADEN UD AF OVNEN.   

KARAMELSAUCE :    
LÆG NØDERNE PÅ EN BAGEPLADE OG RIST DEM I OVNEN 10-15   
MINUTTER. GNID DEM MED ET VISKESTYKKE ELLER KØKKEN-   
RULLE FOR AT FJERNE SÅ MEGET SOM MULIGT AF HINDERNE.   

RØR SMØR, FLØDE, MUSCAVADOSUKKER OG SIRUP SAMMEN I   
EN KASSEROLLE. LAD DET SIMRE VED SVAG VARME TIL SOV-   
SEN BEGYNDER AT TYKNE, CA 15-20 MINUTTER. BLAND NØD-   
DERNE I . FORDEL BLANDINGEN I FORMENE OG LAD DEM KØLE   
AF. OPBEVAR TÆRTERNE I KØLESKABET ELLER FRYSEREN I   
DÅSER MED TÆTSLUTTENDE LÅG.