Udskriv

Møborg Jagtforening

BESTEMOR AND\\S ÆBLETÆRTE

Opskrift

  • ( 0 Assessment ) 

KOKKENS BEDØMMELSE :    6,2

Ingredient list

DEJ : 
300 G. MEL
200 G. SMØR
100 G. SUKKER
1 ÆG

FYLD : 
5 STORE MADÆBLER CA. 800 G.
125 G. SUKKER
2½ SPSK. MEL
1 TSK. STØD KANEL
1/4 TSK. STØDT MUSKATNØD
40 G. SMØR I TERN
1 TSK. RØRSUKKER
SMØR TIL FORMEN
LIDT VAND TIL PENSLING
SAFTEN AF EN ½ CITRON

Tilberedning


ÆLT INGREDIENSERNE TIL DEJEN SAMMEN
DEJEN DELES I 2 LIGE STORE DELE, SOM TRYKKES FLADE
MED HÅNDEN OG STILLES PÅ KØL 1 TIME MED HUSHOLDNINGS-
FILM IMELLEM LAGENE.  ÆBLER SKRÆLLES OG DELES I HALVE
SOM UDKERNES. HEREFTER SKÆRES DE I TYNDE SKIVER 
2 - 3 MM, OG VENDES I CITRONSAFTEN. I EN ANDEN SKÅL 
BLANDER DU RESTEN AF INGREDIENSERNE, INDEN BLANDIN-
GEN VENDES SAMMEN MED ÆBLERNE. PÅ ET MELET BORD
RULLER DU DEN ENE DEJPLADE UD, SÅ DEN ER EN SMULE 
STØRRE END DEN SMURTE TÆRTEFORM. LÆG BUNDEN I FOR-
MEN, FORDEL FYLDET JÆVNT I BUNDEN. SMØRKLATTER FOR-
DELES JÆVNT OVEN PÅ FYLDET. HEREFTER RULLER DU DEN
ANDEN DEJPLADE UD OG LÆGGER DEN PÅ TOPPEN. NÅR DU
HAR RULLET LÅGET HEN OVER FYLDET, LUKKER DU FORSIG-
TIG KANTERNE MED FINGRENE. SKÆR 3 OVAL SNIT I LÅGET, SÅ
DAMPEN KAN KOMME UD. PENSL TÆRTEN MED VAND OG DRYS 
MED RØRSUKKER PÅ TOPPEN.