INGREDIENSER : 4 PERS.
15 G GÆR
½ LVAND
1 TSK.SALT
200 G GRAHAMSMEL
400 GHVEDEMEL
1PORRE
1GULEROD
100 GPASTINAK ELLER PERSILLEROD
1 SPSKOLIVENOLIE
½ TSK.CHILIFLAGER
FREMGANGSMÅDE :
OPLØS GÆREN I VANDET I EN STOR SKÅL,
TILSÆT SALT OG MELET OG ÆLT DEJEN GODT SAMMEN.
DEN MÅ GERNE VÆRE LIDT KLISTRET.
TRYK DEJEN UD PÅ EN PLADE 20 X 30 CM DER ER FORET MED BAGEPAPIR.
KOM LIDT VAND PÅ HÆNDERNE OG GLAT OVERFLADEN.
RENS PORREN OG SKRÆL GULERODEN, SKÆR BEGGE DELE I TYNDE SKIVER.
SKRÆL PASTINAKKEN . SKÆR DEN I KVARTER OG DEREFTER I TYNDE SKIVER.
FORDEL GRØNSAGERNE OVER DEJEN OG TRYK DEN LIDT NED I DEN.
LAD BRØDET HÆVE TIL DOBBELT STØRRELSE .
DRYP OVERFLADEN MED OLIE OG DRYS MED CHILIFLAGER.
BAG BRØDET VED 190 GRADER I 35 MIN.
SERVERING :
SERVER BRØDET SOM TILBEHØR TIL SUPPE ELLER GRYDERETTER.